Fotosafari

ENJOY!  
ENJOY KENYA, 
ENJOY WILDLIFE, 
ENJOY PHOTOGRAPHY! 

25 jaar terug zetten Ingrid en ik voor het eerst voet op de grond in Afrika. Het voelde aan als thuis komen! Vele reizen later zijn we er van overtuigd dat we deze ervaring met u willen delen. De inspiratie hiervoor vonden we in de levenshouding van onze vriend en gids Chege Mungai: Hakuna Matata wat wil zeggen: geen zorgen, er zijn geen problemen...

Het is Chege Mungai die ons op de mogelijkheden van zijn mooi land Kenia attent maakte. Masai Mara, Samburu, Amboselie, Lake Nakuru, Lake Bogoria... de opsomming is bijna oneindig en elk van deze natuurreservaten heeft een eigen karakter. Met zijn en onze filosofie, Hakuna Matata en Enjoy, hebben we een fotoreis in mekaar gestoken, anders dan anders. Op safari trekken is voor veel reizigers snel snel van het ene dier naar het andere hollen, een snapfoto maken of erger nog een selfie, met ergens in de achtergrond een dier en dan wegwezen. Er wordt ook van het ene hotel naar het andere gehold... daar doen wij niet aan mee! We willen u als reiziger/fotograaf laten genieten van al het moois, de tijd laten nemen en laten beleven. Het voorstel dat we in mekaar steken is een verblijf van 7 dagen in de Masai Mara.

Heel concreet ziet er ons eerste aanbod zo uit: 
De reis is voorzien van vrijdag 30 oktober 2020 tot zondag 8 november 2020. 
Het vertrek op vrijdag is in de vooravond/avond, de terugkomst is op zondag in de loop van de dag. 
De uren worden pas concreet als de vliegmaatschappij die vrij geeft. 
We gaan voor een trip van 7 overnachtingen in de Masai Mara. We houden ons aan één verblijfplaats. Dit laat ons toe dieper in te gaan op situaties die zich voordoen en de omgeving beter te leren kennen. We gaan voor dit natuurreservaat omdat dit een uitgebreide variatie aan wilde dieren heeft, mooie landschappen en altijd wel een verrassing in petto heeft. 'The Big Five' zul je er wel niet zien want neushoorns vinden we niet in dit reservaat. 
De verplaatsingen gebeuren in twee landcruisers met een ervaren chauffeur/gids. We mikken op een groep van 8 personen verdeeld over de twee wagens. Wat we te zien zullen krijgen bepaalt de natuur en het fijne oog van onze gidsen. En vertrouw er maar op, ze zien meer dan wij!

Prijsidee: 
Wat dekt het prijskaartje? Om te beginnen een concrete info- en begeleidingssessie na het afsluiten van de inschrijvingen. Zo kunnen we alles heel goed voorbereiden. Daarnaast is in de prijs voorzien: het visum, het vliegticket (heen en terug), 7 overnachtingen in het Ashnil Mara Camp, kamer per twee met volpension, de parkingang voor de 7 dagen safari, de beide landcruisers met de chauffeur/gids, water in de wagens, vliegende dokters evacuatie verzekering, fotografische begeleiding door Carl, voor wie dat wil. Dit voor de ronde som van 3690 euro/persoon. Extra's zijn de toeslag voor een singel kamer, 500 euro, de drank en uw persoonlijke uitgaven.

Infodagen: 
Is dit iets voor jou, kom dan gerust naar onze infodagen op donderdag 3 oktober, op woensdag 6 november, dinsdag 10 december of woensdag 29 januari 2020 telkens om 20u. Graag vooraf een bericht om uw aanwezigheid te bevestigen. De inschrijvingen sluiten af op 1 maart en dan volgt de mededeling of het project al dan niet doorgaat. Indien we vroeger weten dat we voltallig zijn laten we het natuurlijk vroeger weten!